Beveiligd aan het werk

Als je een baan hebt, is het belangrijk dat je op een goede manier je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit moet veilig en gezond. Werkgevers zijn hier vaak verantwoordelijk voor. Zelf ben je ook voor een deel verantwoordelijk voor de veiligheid. Hier zijn meestal een aantal regels aan verbonden.

Werkomgeving

Waar je ook werkt, of dit nou op kantoor is of in de bouw, de werkomgeving moet beveiligd zijn. Bij elk beroep is dit wel anders. De werkgever stelt een aantal eisen en regels aan de veiligheid en werknemers dienen zich hier aan te houden. Doe je dit niet, dan kunnen er mogelijke gevaren ontstaan en kan je ontslagen worden. Dit wilt niemand natuurlijk!

Werkkleding

Om jezelf te beschermen kan je het beste gebruik maken van werkkleding. In bepaalde branches wordt dit door de werkgever verplicht. Werkkleding zorgt voor veiligheid tegen mogelijke gevaren, maar ook tegen warmte of kou. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste werkkleding en werkschoenen hebt aangeschaft voordat je de werkvloer op stapt.

Werk je in de beveiliging? Dan heb je werkkleding en werkschoenen nodig zonder metaal. Deze zijn vaak wat lichter en fijner om te dragen als je lange afstanden loopt of lang moet staan.

Werk je op kantoor? Dan is een leuke uniform vaak genoeg, maar dan is een veilig werkomgeving wel erg van belang.