De diversiteit van de bouw

Werken in de bouw heeft lange tijd een slechte naam gehad. Bouwvakkers zouden zwaar werk hebben, slecht verdienen en lichamelijk snel ‘af’ zijn. Dit was misschien enkele decennia geleden in sommige bouwsectoren nog het geval. Maar tegenwoordig zijn de tijden gelukkig veranderd. Een meer afwisselende arbeidssector dan de bouw is er haast niet. De salarissen zijn vaak bovengemiddeld hoog. En qua werk is de belasting in orde. En, ook niet onbelangrijk: er zijn momenteel enorm veel leuke banen in de bouw beschikbaar, in uiteenlopende disciplines en vakgebieden. De bouw biedt, kort gezegd, voor elk wat wils. Zowel voor mannen als vrouwen. De gedachte dat de bouw alleen voor ruwe mannen is, is allang achterhaald. In de bouw draait het niet om geslacht, ras of geloofsovertuiging, maar om expertise en vakbekwaamheid.

In de bouw is zowel werk voor hogeropgeleiden – in het management, als bedrijfsleider, voor het rekenwerk, et cetera – als voor mensen met een gemiddelde of lagere opleiding. Zo kun je aan het werk als manager of architect, maar ook als kraanmachinist, als timmerman, betonvlechter, metselaar of voorman in de bouw.

Er zijn legio voordelen van werken in de bouw

Naast diversiteit en variatie heeft werken in de bouw nog tal van andere voordelen. Zo is heet natuurlijk lekker dat je veel buiten kunt werken. Zo blijf je in beweging en gezond. En mocht het een keer echt slecht weer zijn, dan is er altijd nog het regen- of vorstverlet. Uiteraard teen een vergoeding! De hoogte van heet salaris in de bouw is overigens prima te noemen. Met name vakmannen en kundige bouwvakkers kunnen een flink inkomen bij elkaar vergaren als ze zich goed laten scholen en blijven bijleren. Een ander voordeel van de bouwsector is dat je echt sociaal bezig bent. in de bouw doe je veel contacten op en werk je vaak samen in een team. Verder is het in de bouw zo dat je voortdurend op de hoogte blijft van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Technische innovatie vindt vaak voor het eerst in de bouw plaats en jij als bouwvakker zit er dan met je neus bovenop! Ten slotte heeft de bouw als voordeel dat kunt nagenieten van de resultaten van jouw werk. Heb je een gebouw neergezet met collega’s of een woning fraai met hout afgewerkt? Of een dakkapel ontworpen en geplaatst? Dan kun je later nog eens – al dan niet met jouw partner en/of kinderen – terugkeren om aan vol trots te laten zien wat je gemaakt hebt.

Vakmasters: dé banenzoeker voor het leukste werk in de bouw

De bouw is dus leuker en afwisselender dan veel mensen denken. Een werksector met veel diversiteit en mogelijkheden qua werk. Momenteel staan er veel vacatures in de bouw open en zijn er tal van mogelijkheden in de bouw. Neem eens een kijkje op de banenzoeker Vakmasters. Op deze website kun je direct solliciteren op een enerverende baan in de bouw!