Er is ingebroken! wat nu?

Hopelijk hoeft u het nooit mee te maken, maar toch komt het geregeld voor dat iemand ongevraagd uw huis binnendringt en persoonlijke eigendommen meeneemt. Om uw huishouden weer op orde te krijgen zijn er een aantal regelingen te treffen.

1. Aangifte

Het eerste wat u moet doen is contact opnemen met de regionale politie om aangifte van de inbraak te doen. De politie komt dan bij u thuis om de schade op te nemen.

2. Bel uw verzekering

Bent u tegen diefstal verzekerd? Meld de diefstal dan zo snel mogelijk bij uw verzekering. Afhankelijk van de soort verzekering zullen zij een vergoeding voor de vermiste spullen geven.

3. Blokkeer de vermiste pasjes

Als de daders pasjes hebben meegenomen blokkeer deze dan direct. U kunt dit doen via de Bankpassen meldcentrale 0800-0313

4. Slachtofferhulp

Voelt u of uw kinderen zich bang of boos na een inbraak? Er zijn veel instanties die u hierbij kunnen begeleiden.

Inbraakbeveiliging

Onderneem stappen om uw huis beter te beveiligen om een volgend ongewenst bezoek te voorkomen. Er zijn veel manieren om uw huis te beveiligen tegen inbraken, onderzoek welke methode het meeste effect heeft voor het type huis waarin u woont. Door uw huis te laten nakijken op inbraakgevoelige aspecten, verkleind u de kans op een inbraak.