Gemeente Vught pakt woninginbraken aan

Samen met stadstoezicht en politie is de gemeente Vught een offensief gestart tegen woninginbraken. Hiervoor worden extra middelen ingezet zoals patrouilles, wijkgerichte controles, kortingsacties op hulpmiddelen tegen inbraken.

Bij de bestrijding tegen wonwoninginbraken spelen de politie en de gemeente een belangrijke rol. Ook de woningcorporaties kunnen hieraan bijdragen, bijvoorbeeld door extra beveiligingsmaatregelen te treffen zoals inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Degene die de belangrijkste rol hebben bij inbraakpreventie zijn de inwoners van Vught zelft. Als zij zorgvuldig en alert zijn is een succesvolle inbraakpreventie mogelijk.
Aan de ene kant kunnen zij ervoor zorgen dat hun woning goed beveiligd is en aan de andere kant door alert te zijn en snel te reageren als zij iets opmerkelijks zien of horen.

De aankomende weken zullen er zowel zichtbare als onzichtbare acties uitgevoerd worden in Vught. Er zullen ook posters verschijnen en er komen publiciteitscampagnes.

Relatief gezien wordt in Vught vaak ingebroken. Dit zou te maken kunnen hebben met de ligging en doordat er veel woningen vrijstaand zijn.

Ook in Den Haag worden veel woninginbraken gepleegd. Voor een goede inbraakbeveiliging in Den Haag schakelt u een electricien Den Haag in om ongenode gasten buiten de deur te houden.