Inbraakpreventie

Als woningeigenaar kun je veel doen om inbrekers buiten de deur te houden, hoewel iedereen misschien denkt dat zijn woning waarschijnlijk wel goed beveiligd is blijkt dit in praktijk tegen te vallen. Vaak kun je met logisch nadenken en wat discipline al een heel eindje komen maar bij de meeste mensen is veiligheid iets vanzelfsprekends. Toch kan een gevoel van veiligheid ontstaan bij een goed beveiliging. Het aantal inbraken en overvallen is de afgelopen jaren alleen maar gestegen.

Er zijn diverse dingen die je kunt uitvoeren zodat je woning een stuk veiliger wordt zonder direct een hele bunker te maken van je woning. Het eerste waar je goed naar dient te (laten) kijken is het hang-en sluitwerk van je woning. Deze bevestigen op de goede positie en met de juiste bevestigingsmiddelen kan een hoop ellende schelen. Ook voor een schuifpui bestaan diverse professionele sloten die je kunt toepassen. Probeer ook alle ramen en deuren dicht te houden, vooral als je afwezig bent en laat hierbij de sleutels niet aan de binnenkant zitten.

Plaats waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers, dit ziet er vaak wat uitnodigend uit voor inbrekers en ze weten op die manier precies waar iets gepositioneerd staat. Leg ook de meest waardevolle spullen in een kluisje als ze hier in passen, denk niet alleen aan materiaal maar ook aan sleutels van wellicht uw buitenhuis, papierwerk. Laat Camera’s en een beveiligingsnetwerk installeren door een Elektricien zodat u zeker weet dat u optimaal beveiligd bent.