Strijd tegen woninginbrekers met synthetische DNA

De politie is in Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal is de strijd aangegaan met de woninginbrekers. De inbraken in deze regio zijn een heuse plaag voor de politie en inwoners. De bestrijding tegen inbraken is voor het politieteam Kennemer Kust de komende maanden topprioriteit. 
Huurders van bungalows op het vakantiepark in Zandvoort worden regelmatig getroffen door braak. Daarnaast zijn er ook vele autokrakers in de regios. De villa’s en riante woningen in Bloemendaal zijn ook vaak het doelwit van inbrekers en in Heemstede is er de afgelopen tijd veelvuldig aangifte gedaan van inbraak. We zagen in 2009 juist een daling van het aantal inbraken in Heemstede.
Met een speciale DNA pasta hoopt de politie het aantal inbraken in de streek terug te dringen. Deze pasta, ook wel synthetische DNA genoemd kan gebruikt worden om waardevolle spullen te markeren. Als er na een inbraak goederen worden gevonden kan door de politie vervolgens heel makkelijk de eigenaar achterhaald worden. De DNA-pasta is voorzien van een unieke synthetische code die door de inbrekers niet te zien is en ook niet uit te wissen valt. De enige die weet wat deze code is, is de rechtmatige eigenaar. De code wordt door de politie met een speciale ultraviolet lamp geïdentificeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *