Veilig wonen?

Jaarlijks worden er ruim 500.000 inbraken en diefstallen gepleegd in Nederland. Daarnaast zijn er 300.000 pogingen tot inbraak in woningen. Dit houdt in dat één op de twintig huizen hoogstwaarschijnlijk kans maakt op een inbraak.

Veel inbraken worden gepleegd door z.g. gelegenheidsinbrekers die op een makkelijke manier jou woning binnen kunnen dringen. De inbreken heeft in dit soort gevallen maar een paar secondes nodig om je woning binnen te komen. Dit type inbreker kan in één oogopslag bepalen welke woningen in aanmerking komen voor een inbraak waar zij ongestoord hun werk kunnen doen, waarbij de kans erg klein is dat zij betrapt worden. Het belangrijk om als burger de risico’s van inbraak te herkennen en op tijd te zorgen voor een optimale inbraak beveiliging van uw huis.

Het is altijd een beangstigde en emotionele gebeurtenis als je constateert dat er is ingebroken tijdens je nachtrust of afwezigheid. De inbraak zelf is al erg genoeg en de bijkomende schade en ravage die wordt aangericht kan leiden tot slapeloze nachten of in het ergste geval emotionele schade.

Zulke gebeurtenissen hadden ook voorkomen kunnen worden als je de nodige maatregelen had genomen. Preventieve maatregelen kunnen de kans op inbraak op uw woning met 95% reduceren. Bij maatregelen moet je vooral denken aan door bijvoorbeeld een keurmerk sluit- en hangwerk aan te brengen zoals, bijzetsloten, dievenklauwen en scharnieren.