Veiligheid in de gezondheidszorg

In een zorginstelling hoort iedereen zich veilig te kunnen voelen. Toch hoor je steeds vaker berichten over bedreiging en agressie tegen hulp-en zorgverleners. Zorg en veiligheid liggen op bijvoorbeeld locaties als ziekenhuizen dicht bij elkaar. Wanneer je over beveiliging gaat praten is het belangrijk dat deze weten hoe ze dienen te handelen in bedreigende situaties, op die manier kunnen zorgverleners hun werk blijven uitoefenen.

Wanneer je zorgt voor beveiligers welke in de zorg dienen te werken kun je kijken naar een opleiding die de special opleiding tot Healthcare Beveiliger heeft gevolgd. In deze opleiding kunnen beveiligers leren omgaan met agressie en emoties van patiƫnten en bezoekers. Ook kunnen de beveiligers op die manier kunnen kennis maken met het zorgjargon zodat ze sneller in kunnen spelen op diverse situaties. In deze opleiding leer je ook een balans te vinden tussen gastvrijheid en overwicht.

Vele ziekenhuizen hanteren, ondanks de toename van geweldsdelicten, nog steeds hetzelfde beleid als tientallen jaren geleden. Toch is het, zeker voor hen, wel belangrijk dat dit beleid veranderd om een nieuwe weg in te slaan. Juist door gebruik te maken van een goede beveiligingsploeg kan het ziekenhuis of de zorginstelling zich weer helemaal richten op het onderzoek, de behandeling en de verpleging van de patiƫnten.