Werken als installateur of projectleider

De installatiebranche is erg breed, je kunt werken op verschillende niveaus en werkvelden binnen de branche. Zo kun je zeer praktisch werken als uitvoerend personeel in de installatietechniek, maar ook kun je hogerop in deze sector. Een projectleider in de installatietechniek heeft hele andere taken dan iemand die bezig is met het monteren van bijvoorbeeld beveiligingsapparatuur in het huis van een klant. Het is maar net welke opleiding je kiest, hoelang je wilt doorstuderen en waar je ambities liggen.

Opleiding installateur

Voor mensen die zich aan het oriƫnteren zijn op verschillende vakgebieden is het prettig om te weten wat je kunt bereiken met de verschillende opleidingen. Je kunt jezelf ook altijd in een later stadium nog verder ontwikkelen of specialiseren. Het kan ook zo zijn dat je in eerste instantie uitvoerend zal werken, maar later besluit dat je meer wilt. Een opleiding installateur kun je in vrijwel elke stad vinden, zowel als voltijd, deeltijd of duale opleiding. Op de Haagse hogeschool kun je opgeleid worden tot installateur Den Haag, maar ook tot hogere functies zoals projectleider of uitvoerder.

Opleiding projectleider

Een projectleider heeft het overzicht over planning en kosten, zet mensen aan het werk en is bezig met onderhandelen. Tevens ben je, zoals het woord al zegt, projecten van a tot z aan het begeleiden. De vraag naar projectleiders in de installatiebranche is groot, wat een groot voordeel is om deze opleiding te gaan volgen. Werkervaring in de installatietechniek is een vereiste, want anders kun je de mensen die onder je staan niet goed aansturen. Met een duale opleiding combineer je praktische ervaring met theorie, wat ook bedrijven erg aantrekkelijk vinden.

Opleiding installateur Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *