3 redenen om een zakelijke kluis aan te schaffen

Denk je erover na om een zakelijke kluis te kopen? Een kluis voor je bedrijf is om meerdere redenen een goed idee: voor bescherming bij inbraak, bij brand en bij veiligheid tijdens de werkdag. We vertellen je er in deze blog alles over!

#1 Bescherming bij inbraak

Een van de belangrijkste redenen om een kluis te kopen is natuurlijk de bescherming tegen inbraak. Een kluis is ideaal voor het beschermen van vertrouwelijke documenten, waardevolle voorwerpen, informatiedragers, papiergeld en laptops. Denk bij een aankoop van een kluis tegen inbraak na over zaken zoals volume (hoe groot moet de kluis zijn?), het slot (elektrisch, cijferslot of met sleutel) en het benodigde niveau anti-inbraakbeveiliging.

#2 Bescherming bij brand

Een brandwerende kluis is (zoals de naam al zegt) ontworpen om de inhoud van de kluis te beschermen tegen de gevolgen van brand. Bij een brand komt altijd erg veel hitte vrij, denk aan temperaturen tot ongeveer 1000 graden. In de meeste gevallen biedt een brandwerende kluis bescherming voor een periode van 30, 60 of 120 minuten. Bij de aankoop van een brandwerende kluis is het belangrijk om rekening te houden met de duur van de brandwerendheid, de inhoud en het type slot.

#3 Bescherming tijdens de werkdag

Naast bescherming bij inbraak en brand is een zakelijke kluis ook erg handig gedurende een werkdag. Denk bijvoorbeeld aan een afstortkluis voor gebruik in de horeca of detailhandel, om geld veilig te bewaren voordat het naar de bank gaat. Of om direct vertrouwelijke bestanden en ordners op te ruimen, zodat deze niet in verkeerde handen kunnen vallen. Ook is een kluis op kantoor erg handig voor het bewaren van laptops, zodat deze niet rondslingeren op kantoor als medewerkers tijdelijk niet aanwezig zijn.

Wil je een kluis of brandkast kopen? Manutan biedt alles dat jij nodig hebt om de (brand)veiligheid op en rondom de werkvloer te vergroten. Weet je niet welke zakelijke kluis geschikt is voor jouw bedrijf? We denken graag met je mee bij alle vraagstukken rondom veiligheid.