Inbraakbeveiliging Den Haag

Algemene informatie over inbraakbeveiliging Den Haag

inbraakbeveiliging Den HaagHet illegaal openbreken van een gebouw of object om dit binnen te gaan wordt inbraak genoemd. Inbraak wordt gepleegd door een inbreker. Als het openbreken niet als doel binnendringen heeft, spreekt met van vernieling of braak.
Gemiddeld vindt er in Nederland elke minuut een woninginbraak plaats. Dat betekent dat er zo’n 1440 woningen per dag door ongenode gasten worden bezocht. Per woning wordt gemiddeld in Nederland een keer per tien jaar ingebroken. Ondanks deze gegevens is een groot aantal woningen nog steeds niet goed beveiligd.

Inbraakbeveiliging tegen emotionele schade

Naast dat een inbraak materiële schade als gevolg heeft, is de emotionele schade vaak nog veel groter. Dit komt door het verlies van bijvoorbeeld sierraden met een onvervangbare emotionele waarde of een directe confrontatie met de inbreker. Een inbraak is een traumatische ervaring, het gevoel van onveiligheid en andere neveneffecten, kan vaak nog maanden of jaren het gevolg zijn. Symptomen hiervan kunnen slaapproblemen of zelfs angststoornissen zijn.

Trauma als gevolg van inbraak

Na een inbraak kunnen mensen soms kampen met een posttraumatisch stresssyndroom. Een toestand van psychische spanning waarbij de gebeurtenis iemand blijft achtervolgen. Dat kan gepaard gaan met nachtmerries, dwangideeën (men denkt op elk willekeurig moment van de dag aan de inbraak), of angst voor een tweede inbraak.
Voor 43% van de mensen is het verlies van voorwerpen met gevoelswaarde het meest traumatiserende. Voor 38% dat het idee dat onbekenden hun huis zijn binnendrongen, voor 36% de aangerichte schade en voor niet meer dan 17% de diefstal van waardevolle voorwerpen. De verloren geldwaarde is niet de eerste zorg van mensen bij wie men ingebroken heeft. Soms worden de gevolgen voor hun administratie als onaangenamer ervaren dan de inbraak zelf.

Particuliere inbraakbeveiliging Den Haag

Een gewoon slot is vaak niet voldoende om inbrekers tegen te houden, de meeste sloten hebben vaak een zogenaamde “loper”. Dit zijn sleutels die op alle sloten van een bepaald type passen en dus niet helemaal veilig zijn. Daarom is het verstandig om in en rondom het huis extra beveiliging aan te brengen.

Bouwkundige inbraakbeveiliging

Hang- en sluitwerk
Beglazing
Rolluiken, kluizen
Inbraakwerende deuren

Elektronische inbraakbeveiliging

Alarminstallaties
Brandmeldinstallaties
Camera systemen
Toegangscontrole systemen

Zakelijke inbraakbeveiliging Den Haag

Voor bedrijven of organisaties gelden regels en wetten met betrekking tot inbraakbeveiliging. De verzekering kan bijvoorbeeld eisen om een alarminstallatie aan te leggen. De mogelijkheden en soorten inbraakbeveiliging voor bedrijven en organisaties is zeer uiteenlopend. Beschikken alle personeelsleden over een persoonlijke code, of wordt er een gezamenlijke code gehanteerd. Daarnaast is er de keuze om direct een beveiligingsbedrijf in actie te laten komen bij alarmmelding, of gaat er eerst een managementlid kijken. Het is vaak handig voor bedrijven en organisaties om advies te vragen over de mogelijkheden van inbraakbeveiliging.

van Ginderen bv levert gecertificeerd oplossingen in inbraakbeveiliging Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *