Accu voor het alarmsysteem

Hoe blijft het alarmsysteem van de zaak werken als er in de nacht een stroomstoring ontstaat? Bij het nemen van een alarmsysteem is een goed werkende accu voor het alarmsysteem altijd handig. Intercel vertelt u hier meer over.

De levensduur van een accu

De gemiddelde levensduur van een accu voor een nieuw alarmsysteem bedraagt normaal gesproken drie tot vijf jaar. De daadwerkelijke levensduur is afhankelijk van de omgevingsfactoren waar de accu zich bevindt. Zo is het niet bevorderlijk voor de levensduur van de accu wanneer deze zich op een plaats bevindt die erg warm is. Dit is namelijk schadelijk voor accu’s. Voor alarmsystemen zijn er multifunctionele AGM accu’s.

Betrouwbaarheid van het alarmsysteem

Om de betrouwbaarheid van het alarmsysteem te waarborgen moet gekeken worden naar de kwaliteit van de accu’s. Voor alarmsystemen worden voornamelijk gesloten loodaccu’s gebruikt welke vallen onder veiligheidseisen. Dit valt gemakkelijk te achterhalen op basis van het VdS certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de accu aan de veiligheidseisen voldoet voor de beveiligingsbranche.

AGM en Lithium accu’s voor alarmsystemen

Voor accu’s voor alarmsystemen zijn naast AGM accu’s ook Lithium accu’s. Beide accu’s zijn ideaal voor het goed laten functioneren van een alarmsysteem. Beide type accu’s zijn ook voor meerdere alarmsystemen beschikbaar.

Expert in accu’s

Er zijn enorm veel verschillende soorten accu’s. Welke past nu bij het juiste alarmsysteem? Om alle verschillende tussen de verschillende accu’s te begrijpen brengt behoorlijk wat werk met zich mee. Hiervoor moet er van alles worden nagelezen. Het is dan ook geen gek idee om contact op te nemen met een expert in accu’s. Dit bespaart enorm veel tijd en moeite. Door een goede beschrijving te geven over de situatie bij uw organisatie kan zo een expert uw organisatie goed helpen. Zij vragen door tot ze voldoende informatie hebben en bieden zo een oplossing op maat. Het is vaak ook mogelijk om een vrijblijvende aanvraag te doen. Schroom dan ook niet om dit te doen. Vele experts helpen organisaties graag verder in de keuze voor de juiste accu.