Soorten raambeveiliging

Veel mensen vinden het heerlijk om ‘s nachts een raampje open te zetten. Een goed geventileerde kamer bevordert de nachtrust, dus dit is dan ook een goed plan! Vooral op warme zomerdagen koelt het ‘s nachts pas echt lekker af, waardoor het noodzakelijk is om ‘s nachts een raam open te laten voor een koele slaapkamer. Misschien is het wel eens door je hoofd geschoten dat het zo wel erg makkelijk is voor inbrekers om binnen te komen. Maar niet alleen als ze openstaan, ook als je ramen gesloten hebt zijn ze een perfecte prooi voor inbrekers. Ramen zijn namelijk makkelijk in te slaan, vooral als je enkel glas hebt. Daarom geven we je in deze blog een aantal opties voor raambeveiliging.

Voorzetramen

Het laten plaatsen van voorzetramen is een goede optie om je ramen te beveiligen als ze gesloten zijn. Wanneer je kiest voor deze optie, wordt er een raam met veiligheidsglas voor je eigen raam geplaatst. Hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken over aanpassingen aan je eigen ramen en kozijnen. Voor elk formaat zijn deze voorzetramen verkrijgbaar en ze vangen met gemak de zwaarste klappen op. Heb je een monumentaal pand? Dan mag aan het aangezicht vaak niks veranderd worden. Toch kunnen in monumentale panden juist hele kostbare eigendommen liggen. In deze gevallen kan het raam met veiligheidsglas simpelweg achter het bestaande raam worden geplaatst. Zo geniet je van goede beveiliging, maar toch blijft het aangezicht van je pand gewoon hetzelfde!

Barrièrestang

Door middel van een barrièrestang wordt de kans op insluipen sterk verkleind. Een inbreker kan namelijk makkelijk door de ruimte van een open raam naar binnen sluipen. Wanneer je een barrièrestang laat plaatsen, wordt deze ruimte verkleind tot wel 15 centimeter. Zo kun je dus met minder zorgen slapen.

Veilige raamsluitingen

Ook zijn er een heleboel veilige raamsluitingen waardoor je je huis lekker kunt ventileren. Inbrekers hebben allerlei manieren waarop ze je raam binnen no time open krijgen. En dit wil je natuurlijk voorkomen! Zo zijn er bijvoorbeeld sluitingen waardoor je op 2 standen kunt ventileren en welke niet manipuleerbaar zijn. Ook wil je niet dat een inbreker je ramen kan open wrikken met een schroevendraaier of een koevoet. Kies dus voor een goed slot op je klep- of uitzetraam. Bovendien proberen dieven vaak de grendel te openen met ijzerdraad nadat ze een gaatje hebben geboord onder de raamsluiting. Kies dus voor een raamsluiting die je kunt afsluiten met een sleutel. Hierdoor is het niet mogelijk om de hendel omhoog te duwen. Ten slotte kun je kiezen voor oplegsloten of een afstandsbediening.

Veiligheidsscharnieren

Een veelgebruikte manier om binnen te komen is het simpelweg uittikken van de scharnierpennen van draaiende deuren of ramen om deze zo te openen. Kies daarom voor veiligheidsscharnieren. Deze hebben een ingebouwde dievenklauw waardoor het niet mogelijk is om de deur of het raam te openen. Zelfs niet wanneer de scharnierpennen zijn verwijderd!