Speciale tips voor de veiligheid van je woning in het voorjaar

Open raam veiligheidHet voorjaar zit er weer aan te komen, met een goed voorproefje van het lekkere weer in maart kunnen we ons weer op gaan maken voor langere dagen en terugkomende bebossing. Toch zijn er natuurlijk in het voorjaar vele inbrekers actief, hoe positief de lentekriebels ook kunnen zijn!

Dat de planten, bomen en bosjes weer terug groen worden is natuurlijk heerlijk om te zien maar ook voor inbrekers schept het terugkomen van het groen in de tuinen en straten weer nieuwe kansen. Inbrekers kunnen zich namelijk hierdoor een stuk makkelijker verschuilen en ophouden. Zorg er voor dat het zicht bij je huis goed is en dat er voldoende verlichting aanwezig is buitenshuis, niet alleen zie je zo zelf beter wat er zich rond je woning afspeelt maar aan de andere kant kan zo ook de sociale controle beter worden. Snoei of verwijder de struiken waarvan je denkt dat deze het zicht belemmeren of waar inbrekers zich makkelijk kunnen verschuilen.

Met lekker weer in aantocht laat je eens wat vaker een raampje open staan. Let toch goed op want wie bij mooi weer het raam open zet loopt natuurlijk een hoger risico. Ook overdag kan er gemakkelijk iemand naar binnen sluipen in de woning. Als je weggaat, vergeet dan niet om deze weer te sluiten, doe dit ook als je gaat slapen, het kan nogal eens voorkomen dat je dan vergeet om het raam te sluiten.