Tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak in uw woning of bedrijf is niet leuk om mee te maken. Na een inbraak zult u de schrik er goed in hebben zitten en zult u zich misschien een lange tijd onveilig voelen in uw huis. Om deze nare situaties tegen te gaan zijn er een aantal maatregelen die u kunt nemen om inbraak te voorkomen.
Het is altijd goed om uw woning door de ogen van een inbreker te bekijken. Door te denken als een inbreker kunt u waarschijnlijk met enkele simpele maatregelen uw huis een stuk veiliger maken.

–    Voor vele mensen is het misschien de normaalste zaak van de wereld, waar anderen er totaal niet bij stil staan: zorg ervoor dat u altijd alle ramen en deuren goed afsluit wanneer u uw huis verlaat, ook al is het maar voor een korte tijd.
–    Als u weggaat of naar bed gaat, zorg dan dat je de deuren op het nachtslot doet. Gewoon de voordeur dichttrekken is niet genoeg.
–    Als u een reservesleutel heeft, verstop die dan niet onder de deurmat, op de deurpost of een andere makkelijke plek waar inbrekers snel zoeken.
–    Hang nooit een adreslabel aan uw sleutelbos.
–    Zorg dat u genoeg licht aan heeft in huis, zodat het altijd lijkt of u thuis bent. U kunt heel gemakkelijk met tijdschakelaars werken.
–    Zorg dat de gordijnen overdag open zijn, maar zorg dat uw kostbare dingen niet in het zicht staan.
–    U kunt  er met een buitenverlichting en een open tuin, zonder al te veel hoekjes voor zorgen dat inbrekers niet ongezien zijn werk kan doen.
–    Zorg ervoor dat er geen ladders of vuilcontainers dichtbij staan waar inbrekers makkelijk mee naar andere verdiepingen kunnen klimmen.
–    Er is een speciaal PKVW (politiekeurmerk veilig wonen) keurmerk voor hang- en sluitwerk. Zorg dat u hang- en sluitwerk heeft van een PKVW-erkend merk.
–    Als u zichtbaar veel kostbare spullen in huis heeft kunt u altijd voor een goed werkende inbraakbeveiliging d.m.v. een beveiliging systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>