Hagenaar verdacht van overvallen en inbraak

Het overvalteam `Twister` van de politie Haaglanden is een regionaal team dat onderzoek doet naar overvallen in de regio. Dit team is opgestart nadat verschillende politiekorpsen te maken kregen met overvallen die veel overeenkomsten hadden.  In Juni werd een Hagenaar aangehouden voor een opverval op een natuurwinkel en nu blijkt dat de man voor meerdere overvallen en een inbraak verantwoordelijk gehouden wordt.

Overval Eco Plaza
8 juni 2011 overviel de verdachte een natuurwinkel genaamd ´Eco Plaza´ in de Torenstraat te Den Haag. Na bedreiging van het winkelpersoneel met een mes ging de verdachte er na een greep in de kassa vandoor met een toen onbekend geldbedrag.
Er waren duidelijke beelden van de man via de bewakingscameras en deze werden dan ook kort na de overval verspreid. Nadat verschillende mensen de man hadden herkend en contact hadden opgenomen met de politie kon het Twisterteam de man op 13 Juni aanhouden.

Verdachte
Na een uitgebreid onderzoek bleek dat de man ook verantwoordelijk was voor een overval op een filiaal van de Etos in Den Haag op 3 februari. Tijdens deze overval stak hij een medewerkster in haar been om haar te dwingen de kassa te openen. Wederom ging hij er snel vandoor na een vluchtige greep uit de kassa. Middels verschillende opsporingsprogrammas werden getuigen verzocht zich bij de politie te melden. Hierop kwamen diverse bruikbare tips binnen.
Inbraak

Nieuw in de zaak is dat de man nu ook verdacht wordt van een inbraak op 6 juni in een woning aan de Franklinstraat in Den Haag. Hierbij werden meerdere computers weggenomen.  De politie sluit niet uit dat de verdachte meer inbraken heeft gepleegd. De methode die deze man gebruikte werd namelijk bij diverse onopgeloste zaken toegepast. De politie streeft naar een betere inbraakbeveiliging Den Haag.
Eind september 2011 zal de 49 hagenaar zich moeten verantwoorden bij de rechter en verblijft nu in het huis van bewaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *