Politie Den Haag zet Twitter in tegen inbraak

De politie van Den Haag roept eigenaren van honden op om hun trouwe viervoeter uit te laten in de straten die vaak het doelwit zijn voor inbrekers. Via Twitter wordt dit bericht snel verspreidt en zo hoopt men snel veel baasjes te bereiken.

Politie gebruikt Twitter om snel veel mensen te bereiken

Politie en andere overheidsinstellingen gebruiken tegenwoordig steeds vaker het medium internet om snel berichten te verspreiden en om veel mensen te bereiken. Twitter is een veelgebruikt sociaal medium waarbij gebruikers korte updates kunnen plaatsen. Naast de politie zet ook de brandweer veelvuldig Twitter in. In Tweets worden bijvoorbeeld brandmeldingen en andere relevante informatie verstuurd. De poltie zet Twitter in om verdachten op te sporen, vermissingberichten te verspreiden en andere oproepen te plaatsen.

Hond uitlaten ter voorkoming inbraken

In dit voorbeeld proberen verschillende wijkbureaus Twitter in te zetten om de stijging van het aantal inbraken de kop in te drukken. Het politiebureau Laak verzocht via dit openbare internetmedium dat mensen ’s avonds vooral de hond uit te laten in de driehoek Jan van Heijdenstraat, Van Mussenbroekstraat en de Trekweg. Ten opzichte van andere delen in de wijk wordt in dit gebied vaker ingebroken.

Inzetten Twitter is bijzonder effectief

Wanneer mensen iets verdachts zien kunnen ze dit meteen melden via 112 en waar mogelijk kunnen via mobiele telefoons foto’s worden gemaakt. De baasjes die hun hond aan het uitlaten zijn kunnen gemakkelijk zien wanneer er iets ongewoons of opvallends gebeurt in de straten. De politiewoordvoerder Wim Hoonhout vind het inzetten van Twitter op deze manier bijzonder effectief: “Het wordt door de wijkagent gepost en die heeft als het goed is vooral in zijn buurt veel volgers. Je bereikt dus met weinig inspanning een hele hoop buurtbewoners”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *