Toepassingen slagboom

Wat is een slagboom?

Een slagboom is een afsluitingsmechanisme dat dient om controle uit te kunnen oefenen over het gebruik van een doorgang of een toegang. Andere benamingen die worden gebruikt zijn afsluitboom, hefboom en bareel. Er zijn zowel handbediende slagbomen als slagbomen die door middel van een aandrijving worden bewogen.

Stukje geschiedenis

In het verleden werden met name de zeer zware slagbomen nog geleverd met een hydraulische of pneumatische aandrijving. De huidige moderne slagbomen worden in het algemeen aangedreven door een elektromotor, gecombineerd met een snelheidsreductor. Uitzonderingen zijn enkele Italiaanse fabricaten, die nog zijn voorzien van een (lichte) hydraulische aandrijving.

Toepassingen slagbomen

In Nederland worden slagbomen voornamelijk geplaatst voor bij bruggen/tunnels, fabrieksterreinen, parkeergarages, campings, overheidsgebouwen en bedrijven. Daarnaast worden particuliere parkeerterreinen beschermd door het plaatsen van een slagboom met een kaartlezer. Slagbomen worden ook gebruikt bij overwegen. Ze worden dan spoorbomen genoemd.

Slagboom Den Haag

Het afschermen van parkeerplaatsen op eigen grond wordt met de huidige regelgeving steeds belangrijker om irritaties met betrekking tot “wild parkeren” te voorkomen. Wilt u een slagboom Den Haag plaatsen? Bij van Ginderen worden universele slagbomen geleverd voor diverse toepassingen.