“The beast” van Obama

De auto van Barack Obama is waarschijnlijk de best beveiligde auto. Niet vanwege een track en trace systeem tegen diefstal maar vanwege de veiligheid die Obama geboden krijgt.

Cadillacs

Voorheen werden productie-Cadillacs omgebouwd tot presidentiële limousine. Doordat niet de gehele auto hierop was berekend was er regelmatig autopech. Daarom besloot het Witte Huis zelf een wagen te bouwen. De auto voor Obama is bijgenaamd “the beast”

Beveiliging

De zeven ton zware auto is voorzien van een V8 motor van GM. De wagen verbruikt ongeveer 80 liter op honderd kilometer. Het prijskaartje is dan ook zeer hoog, zo’n 1,1 miljoen euro. De auto is zo beveiligd en zo gepantserd dat Obama zelf de deur amper open kan krijgen. Er zijn geen James Bond toestanden met raketten en mitrailleurs. Wel zijn er wapens en munitie zodat de agenten nooit zonder vuurkracht zit. Mocht Obama toch geraakt worden dan heeft hij in zijn EHBO-kit nog bloedzakjes liggen met het juiste bloedtype.

Interieur

Van binnen zijn er nog meer onopvallende specificaties. Zelfs wanneer er een chemische aanval komt kunnen Obama en zijn inzittende dankzij  een speciaal aircosysteem nog urenlang van zuurstof worden voorzien. Daarnaast is de communicatieapparatuur wellicht nog complexer. Er is directe verbinding met het Pentagon. Daarnaast zijn er speciale nachtkijkers waardoor de bestuurder ook zonder zicht zijn weg kan vinden.